ASOCIATIA OKINAWA GOJU-RYU KARATE-DO
DIN REPUBLICA MOLDOVA
MOLDPRES
Speakerul Marian Lupu a avut o întrevedere cu maestrul Morio Higaonna
12.10.2012

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Federaţiei Internaţionale Okinawa Goju-ryu Karate-do, Morio Higaonna, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului.

În cadrul întrevederii, maestrul japonez Morio Higaonna a menţionat că agenda vizitei sale în Republica Moldova urmăreşte activităţi de popularizare a acestui gen de sport şi mai multe seminare practice. Un seminar practic de instruire în domeniul artelor marţiale a fost desfăşurat şi cu participarea militarilor Batalionului cu destinaţie specială "Fulger" al Armatei Naţionale. Morio Higaonna a menţionat buna pregătire a sportivilor moldoveni şi a specificat că acest gen de sport, prin efectele sale asupra generaţiei de mîine, poate contribui la construirea unei societăţi bazate pe toleranţă şi respect, pe nonviolenţă.

La acelaşi subiect, Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a apreciat înalt aportul lui Morio Higaonna la popularizarea acestui gen de sport în lume şi în Republica Moldova. Marian Lupu a menţionat că practicanţii acestui gen de sport obţin, afară de o condiţie fizică bună şi îmbunătăţirea stării de sănătate, abilităţi de autocunoaştere şi autocontrol, devin mai toleranţi şi responsabili. Şeful Legislativului a specificat că practicarea acestui gen de sport are numeroase efecte pozitive pe plan social, prin atragerea tinerilor în activităţi de educare fizică şi morală.

© 2009-2012 Okinawan Goju-ryu Karate-do Association of Moldova. All rights reserved.