ASOCIATIA OKINAWA GOJU-RYU KARATE-DO
DIN REPUBLICA MOLDOVA
AllMoldova
Victor Panasiuc: Sufletul curat poate supravieţui
4.11.2000

Asta este ceea ce sistemul de Goju-Ryu Carate-DO, o arta antica de a câştiga. Preşedinte al Asociaţiei Moldova Goju-Ryu Carate-DO Victor Panasiuc şi studenţii săi câştiga nu numai adversari reali, dar, de asemenea, pe ei însuşi, în încercarea de puritate absolută interioră.

Victor, ce fel de stil e Goju-Ryu?

Victor PanasiukAcest stil sa născut în Okinawa, apoi un prefectură japoneza. În Okinawa a avut limba proprie, cultura proprie, foarte interesant pentru că a fost un amestec de culturi japoneze şi chineze.

Şi acolo, în secolul al 16 sistem numit "Fist a macaralei Albe. Autorul acestui sistem a fost o femeie, asa ca acest stil de luptă tehnicilor de atât de mult viclenie şi înşelător. Mai târziu Fist ", a macaralei albe" pentru a adăuga unele elemente, iar sistemul a fost numit Goju-Ryu, ceea ce înseamnă "dur, combinat cu un soft". La baza acestui stil - unirea contrariilor, şi în inginerie, şi în viaţă. Ei bine, stii, nu de opoziţie, de exemplu, bărbaţi şi femei, precum şi de fuziune, sau ceva.

Şi aşa, în toate. Acesta este un sistem filosofic, şi filosofia minţii dezvoltate prin corp. Aici, ca nicăieri altundeva, te simti totul. Între "înţeles" şi "înţeleg cu adevărat", uneori, costa zeci de ani ...

Goju Şi cum te-ai facut-Ryu?

I've been doing de karate de la vârsta de 14 ani. Acum am 35. La început am fost a face un simplu "Sport" Karate. Şi nu gîndi, chiar dacă să facă acest lucru, doar a decis: aceasta este a mea. Şi în 1987, m-am dus la Alma-Ata, si baietii acolo mi-a arătat o câteva mişcări de la Goju-Ryu. A fost cineva în bucătărie ... si tocmai am îndrăgostit de acest stil.

Iar în 1989, Maestru Morio Higaonna a plecat la Alma-Ata, şi ne-l cunosc. În primul rând, el aproape că nu am să acorde o atenţie la mine, şi m-am gândit poate că ceva nu a proceda astfel. Şi apoi mi-am dat seama că această parte a formării: pentru a face o persoană să meargă doar pe sine. Când să mă vezi în grupul de vin de brand nou, nu pot să le explicăm, şi urmăriţi modul în care acestea se va comporta. Dacă nu înţeleg sau chiar să oprească pentru a merge la formare - cu atât mai bine pentru noi şi mai rău pentru ei.

Când eram mai tanar si şicana un pic, am pus undeva noii veniţi într-un colţ şi obligată să stea într-o postură care sta pe picioarele tale este foarte dificil. M-am uitat la reacţie. Dar acum s-au mutat departe de aceste metode brutale şi nou-veniţi să simtă altfel, mai uşor.

În general, Goju-Ryu - un sistem de supravieţuire. Şi de supravieţuire nu doar fizic (cu toate că am luni fără alimente), dar, de asemenea, de purificare spirituală. De altfel, avem sistem de contact de formare profesională, astfel încât să putem se accidenteze în timpul luptei. Deci, aveţi posibilitatea să lupta curate, pe plan intern curate, şi apoi atunci când lupta leziunile pur şi simplu nu pot fi grave. Dar dacă lupta cu mizeria spirituală, sângele nu este lipsită de costuri. Acesta este verificat de mai multe ori în timpul acestor 10 ani, şi pe mine, şi altele.

"Necurat" oameni de pe covor se pedepseşte, este de unele lucruri polumisticheskie. Squad - ca o otravă, acesta poate fi utilizat în "bună" scopuri, şi pot trage detrimentul lor şi pentru oricine altcineva. Nu toată lumea înţelege acest lucru, dar celor cărora le-a fost deschis, de masterat şi să devină adevărate. Acest vrajitor nu va fi niciodată de luptă: nu numai că vor o astfel de situaţie.

Şi tu - maestru?

Nu, eu sunt de până la faptul că încă, deşi am deja un fel de intuitie, care permite de a evita "exploziv" situaţii.

Este adevărat că comandourilor sistemul de Goju-Ryu instruiţi?

Da, şi ei nu sunt singuri. Faptul că acest sistem produce în om calităţile necesare pentru aceste lucrări, de exemplu, super-intuitiv, se poate spune, intuiţie extreme. La sistemul de Goju-RYU tren de persoane de la serviciile de securitate ale Băncii Naţionale şi protecţia personală a preşedintelui.

Spune-mi, Victor, de formare pe care aţi plătit?

Da, 50 de lei pe lună.

Dar nu credeţi că ştiinţa "de supravieţuire" şi filozofie de viaţă nu iau banii?

De fapt, un tarif minim la cel puţin plătească pentru închirierea sălii. Pentru a merge la un seminar pentru a Morio Higaonna, nevoie de cel puţin $ 450. Anterior, el nu a luat bani pentru formare profesională şi nu este clar pe ceea ce a trăit. Si apoi, toate afacerile financiare a preluat soţia lui. Deci, acum, toate profiturile obtinute din studiile sale merge la ea.

Apropo, Victor şi studenţii săi de la Asociaţia Republican de Goju-Ryu tren într-o cameră sumbre, fără lumină, şi numai atunci când există orice caz, nu apare tarahtyaschy ca un generator de rezervor.

Recent, o echipa de luptatori Goju-Ryu întors de la campionatul internaţional de Herson, din care 4 de aur, 3 de argint şi 4 medalii de bronz. Dar acest lucru nu este ceea ce ea a vrut Victor. El a vrut studenţii săi să devină de masterat adevărat, spirituale şi a găsit curat în viaţa lui "înseamnă de aur" ...

 

04.11.2000

Marina Mamon

© 2009-2012 Okinawan Goju-ryu Karate-do Association of Moldova. All rights reserved.